dimecres, 10 de maig del 2017

CONTE: Coses que puc fer jo tot sol.

El dimecres 3 de maig un grup de mames vàrem representar amb titelles el conte “Coses que puc fer jo sol”, acompanyant-lo de música i sons per activar en els nens tots els seus sentits.
Aquesta iniciativa va sorgir l’any passat arran de proposar  al Consell de Delegats/des llegir un conte, fer una petita narració d’un llibre… en cada classe amb motiu de la Diada de Sant Jordi i el dia del llibre. Tenia aquest conte (“Coses que puc fer jo sol”) a la prestatgeria de casa i vaig pensar que podria ser una bona idea fer una adaptació i representar-lo en titelles pels més petits. Aquesta idea es va poder dur a terme amb el suport de les Mestres d’ Educació Infantil i la Direcció de l’Escola, i no hagués estat possible sense la col.laboració entusiasta de les  mames que van participar en la escenificació de l’obra.
L’intenció a través de les escenes representades amb les titelles del llibre “Coses que puc fer jo sol” ha sigut  fer que els petits se n’adonessin, per una banda, de totes les coses que són capaços de fer ells tot solets perquè estàn creixent  cognitavament, socialment i emocionalment, i per un’altra banda de totes aquelles coses que són més interessants fer-les acompanyats per poder-les compartir, com ara jugar, llegir un conte o intercanviar sentiments sobre moments especials viscuts. Per tant, l’intenció didàctica d’aquesta actividat lúdica és provocar emocions en els nens; fer-los reflexionar sobre els seus avenços, les seves capacitats i les relacions amb els altres (família i companys).
A partir dels 3 anys practicament tots els infants s’endinsen en un nou món, l’escola. En ella viuen noves experiències, ampliant nous coneixements i fent descobertes a nivell individual o en petit grup (amics/companys) i gran grup (la “classe”) guiats per la figura del docent. Però no s’ha d’oblidar la importància del grau d’implicació de les famílies en l’educació dels fills. Com mames i papes hem de potenciar les habilitats que van adquirint, els hem d’acompanyar en el seu procés d’aprenentatge i sobre tot, reforçar  la seva autoestima.
L’any passat van disfrutar d’aquesta experiència els nens de P3 i P4. Aquest any els nens de P3 i esperem poder-ho repetir l’any vinent amb la col.laboració d’altres mames per representar l’obra i compartir amb els infants emocions i sonriures.
 Estic contenta que també altres Escoles estiguin interessades en viure aquesta experiència amb la participació de les famílies.


Moltíssimes gràcies a totes les mames que han participat en la posada en escena, el present any i l’anterior. 

Sara  ( mare de p5 )

https://goo.gl/photos/M7NHA1ziTehDHytj9

1 comentari: